Wat is ‘Der Dachs’

Senertec Sachs Motor

De SenerTec micro-WKK combineert betrouwbare Duitse mechaniek met een stijlvol design. Onder de “motorkap” bevinden zich een Sachs motor, een 48 kg zware generator, een hoog-efficiënte ‘Danfoss’ interne circulatiepomp een startmotor, waterslangen en thermostaten, net zoals bij een personenwagen. Het geheel wordt op een uiterst efficiënte en hoog-performante manier gestuurd door de regeleenheid MSR2.

Deze regeleenheid maakt het mogelijk het toestel te laten werken met glijdende temperatuur, net zoals een moderne verwarmingsketel. Tevens laat deze sturing u toe de WKK te laten draaien volgens uw wensen, al dan niet in samenwerking met een bestaande verwarmingsinstallatie. Hierdoor wordt het mogelijk uw elektriciteitsproductie te sturen volgens uw warmtevraag.

Wist u dat de  Dachs van SenerTec in combinatie met buffervat en regeleenheid beschikt over een energielabel A+++( ErP-richtlijn 16 september 2015) ?

Overheidstussenkomst

Dachs Doorzichtig

Aangezien de Dachs van SenerTec een warmtekrachtbesparing heeft van meer dan 5 % (tot 23 %) is dit toestel een kwalitatieve WKK en komt het in aanmerking voor het halen van WKK-certificaten.in Vlaanderen en groenestroomcertificaten in Brussel en Wallonië.

Alle in België benodigde beveiligingen zijn standaard aanwezig zodat de installatie herleid wordt tot een minimum (verbinding verwarmingsnetbuizen en elektrische aansluiting aan elektriciteitsmeterkast). Qua plaats heeft u slechts een beperkte oppervlakte (ca. 5 m²) nodig.

Houdt U het elektrisch vermogen kleiner dan of gelijk aan 10 kW dan kan uw teller achteruit draaien !!! (krachtens elektriciteitswet dd. 30/11/2005).

Documentatie